Patienten framför systemet

Många patienter hör av sig till Synaps i frustration över vad som händer med vården. Löftet om att vården skulle vara där när allt stod på spel bryts allt för ofta. Vi ser nu hur vården läggs ner av ideologiska skäl i Stockholm, vårdköerna blir ännu längre och hur det påverkar enskilda patienter som blir av med välfungerande vård. Men om patientens rätt till vård var lika stark som elevens rätt till utbildning eller arbetstagares rätt till semester skulle vi inte ha 250 000 patienter som väntar på vård.

 

Synaps har samlat många från vårdprofessionen för att utveckla reformer. Nu tar vi nästa steg och vill lyssna på och samla in berättelser från patienter för att visa beslutsfattarna hur illa det är när systemet om och om igen tillåts trumfa patienten. Men också när politikens behov går före patientens behov.

Vi vill slåss för alla patienters rätt till en hög kvalitativ vård. Vill du vara med och berätta din historia eller känner du någon som vill? Skriv till oss och berätta så förändrar vi vården tillsammans.

Maila oss på patient@tankesmedjansynaps.se och berätta din historia!

Uppmaningen: Ta en über till akuten

Både 1177 och läkare uppmanade den sjuke mannen att ta taxi till akuten. Väl på akutmottagningen blev det snabbt en datortomografi då det fanns risk för blodpropp och hjärtinfarkt, berättar mannen, som lider av en reumatologisk sjukdom Det skulle gå snabbare än att ringa efter ambulans.